sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Hypistelymuhvitalkoot

Hyvät Martat tekee hypistelymuhveja muistisairaiden iloksi. Jos et päässyt mukaan ensimmäiseen tapaamiseen, voit osallistua talkoisiin kotoa käsin. Muhveja voi tehdä ja toimittaa yhdistykselle aina marraskuun loppuun saakka. Hyviä ohjeita muhvien tekoon löytyy Joensuun kaupungin sivuilta. Muhvien teossa vain mielikuvitus on rajana, mutta kannattaa muistaa, että materiaalien tulee olla turvallisia ja konepesunkestäviä. 
Lähde: http://kassamartat.blogspot.fi/2015/05/twiddle-muff-eli-hypistelymuhvi.html
Muhvin voit valmistaa neulomalla tai virkkaamalla. Neulottuja muhveja on kahta perusmallia: vuoreton ja vuorellinen. Muhvin voi virkata yhtenä kappaleena tai koota sen isoäidinneliöistä. Muhvin sisään saa helposti hypisteltävää letittämällä lankojen päät, niiden päättelemisen sijaan. Virkkaamalla päällystetty pilttipurkin kansi ja suklaamunakotelo, jonka sisässä on helmi, antavat mukavaa ääntä hypisteltäessä. Erilaisilla langoilla ja tekniikoilla saat tekstuuria muhviin. Muhvin voi myös tehdä vanhasta villasukasta, villapaidan hihasta tai vaikka säärystimestä. Neulo tai virkkaa resorit ja koristele. Näin saat nopeasti hienon muhvin aikaiseksi.

Käsityökerho kokoontuu muhvien pariin seuraavan kerran ke 4.11. klo 17.30. Kaikki ovat tervetulleita mukaan. Ilmoittautumisohjeet tulevat myöhemmin blogiin.

Ei kommentteja: